عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة
يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي سنتشرف بتسجيلك
شكرا
ادارة المنتدى
((منتديات حلوان محافظة جديدة 2009))
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة
يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي سنتشرف بتسجيلك
شكرا
ادارة المنتدى
((منتديات حلوان محافظة جديدة 2009))
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
نقشر البنتجان ونقطعه ونحطه فى ميا وملح نص ساعه مثلا الكميه دى كيلو بتنجان ودا شكله
وبعدين نحمره فى زيت بس مش اوى يعنى يدوب يطرا ونديله اللون الذهبى ونطلعه على مناديل يتشرب الزيت ودا شكله
وبعدين نعصج اللحمه ::: فص توم مع بصل متقطع او مبشور حسب الرغبه ونشوحهم كويس لحد ما يدبلو ونحط اللحمه المفرومه وفلفل اسمر وبهارات ونقلبهم كويس ومنحطش الملح الا فى االاخر ودا شكل العصاج
ونعمل البشاميل ::: 3 ملاعق سمنه او زيت و3 ملاعق دقيق ونقلبهم مع بعض بالمضرب اليدوى كويس لحد ما يتجانسوا ويبى لونهم اصفر وننزل باللبن واحده واحده او الشوربه دى حسب الرغبه برده ونحط مكعب مرقه ونقلب بالمضرب اليدوى كويس ونحط مكعب جبنه نستو كمان ونقلب كويس ونظبط الملح ونحط فلفل اسمر انا بحب البشاميل تقيل كريمى كده
وبعمل صلصه كمان بالتوم والبصل للمسقعه ...بجيب توم مدقوق واشوحه مع بصله صغيره فى زيت زيتون او قطعة سمن وبعدين لما لونهم يصفر احط الصلصه واحط الملح والفلفل واسيبهم شويه على النار ياخدوا قوام متماسك شويه بس مش تقيل اوى
وبعدين نجيب الطاجن ونحط نصف كمية البتنجان كده وعليهم طبقة بشاميل ونقلب براحه عشان البتنجان مش يتهرى ودا شكله
وبعدين نحط اللحمه المعصجه كده
ونرص باقى البتنجان كده واقطع عليه واحد طماطم طرنشات كده